Den «erkenorske» poteten ble utrendy og byttet ut med pasta og ris. Nå tar flere igjen til orde for poteten. Ikke bare er den sunn, allsidig og rimelig, men i tillegg klimasterk og viktig for matsikkerheten i Norge. Men da trenger vi en bærekraftig produksjon. Det er tema på EAPR-konferansen om potetforskning i Oslo 7.-12. juli.
Flere nyheter
Budeiene får si eiga bok
–Budeiene har levd i- og med naturen på naturen sine eigne premiss. Kunnskapen om budeia og kunnskapen til budeiene er alt for viktig til å bli gløymt, seier Inger Marie Vingdal som har skrive bok om noverande og tidlegare tiders budeier.
Innlandet
Diskusjonsgrupper om løsdrift
Det er krevende å finne fram til lønnsomme utbyggingsløsninger på mindre melkebruk. I Valdres blir det derfor invitert til diskusjonsgrupper ute hos gårdbrukerne.
Innlandet
Prosjekt om økologisk bakkeproduksjon avsluttes
NIBIO, NORSØK og NLR har de siste tre år utredet utfordringer og muligheter rundt bakkeproduksjon av tomat og agurk under norske forhold. Bakgrunnen er det nye regelverket for økologisk dyrking, som ikke lenger tillater noe fast skille mellom dyrkingsmediet og undergrunnen i veksthuset.
NLR Veksthusrådgiving