Til hovedinnhold
Nlr 52719654445
  • Nyhetsarkiv
  • Fagartikler
  • Potetsorter
  • Prosjekt
  • Nyttig faginfo
  • Om poteten
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv
  • Fagartikler
  • Potetsorter
  • Prosjekt
  • Nyttig faginfo
  • Om poteten
  • Om oss
  • NLR
  • NLR Agder
  • NLR Innlandet
  • NLR Nord Norge
  • NLR Nordvest
  • NLR Rogaland
  • NLR Trøndelag SA
  • NLR Vest SA
  • NLR Viken
  • NLR Øst
  • NLR Østafjells
Potetsorter
15 april 2021

Oversikt over potetsorters ulike egenskaper

Potetsorters resistensegenskaper

Kvalitetsegenskaper ved ulike anvendelser

Bruksområder, knollbeskrivelse og tidlighet

Knollansett (knoller per plante)


Kvalitetsegenskaper ved ulike anvendelser

Verditallene gir uttrykk for kvaliteten ved de ulike bruksområdene. 9 er best kvalitet. 6 er nedre grense for akseptabel kvalitet. - = ikke aktuell/ikke testet. Koketype: A=fastkokende, B=middels melen, C=melen.

Fagforum Potet har som målsetting å bidra til økt verdiskaping for norske poteter, gjennom økt ressursutnyttelse innen forskning, utvikling og rådgivning.

Kontakt

  • Fagforum Potet
  • fagforum@potet.no
  • Borghild Glorvigen (+47 948 67 585) - Pia Heltoft (+47 920 80 939)

Lenker til norske hjemmesider

  • GPS
  • Landbruksdirektoratet
  • Mattilsynet
  • NIBIO
  • Norsk Landbruksrådgiving
  • Norsk Mat (tidligere Matmerk)
  • OFG (www.frukt.no)
  • Plantevernleksikonet NIBIO
  • VIPS

Lenker til potetsider i andre land

  • Danske Kartofler
  • SMAK (Sverige)
  • Svensk Potatis
  • AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board)
  • North Western European Potato Growers (NEPG)
  • National Potato Council (USA)
  • apre (Alliance for Potato Research & Education)
© 2022 Norsk Landbruksrådgiving