Til hovedinnhold
Nlr 52719654445
  • Nyhetsarkiv
  • Fagartikler
  • Potetsorter
  • Prosjekt
  • Nyttig faginfo
  • Om poteten
  • Om oss
  • Potet 2023
  • Nyhetsarkiv
  • Fagartikler
  • Potetsorter
  • Prosjekt
  • Nyttig faginfo
  • Om poteten
  • Om oss
  • Potet 2023
  • NLR
  • NLR Agder
  • NLR Innlandet
  • NLR Nord Norge
  • NLR Nordvest
  • NLR Rogaland
  • NLR Trøndelag SA
  • NLR Vest SA
  • NLR Viken
  • NLR Øst
  • NLR Østafjells
Potetsorter
15 april 2021 (Oppdatert: 2 februar 2023)

Oversikt over potetsorters ulike egenskaper

Potetsorters resistensegenskaper (oppdatert 2/2/23)

Kvalitetsegenskaper ved ulike anvendelser (oppdatert 2/2/23)

Bruksområder, knollbeskrivelse og tidlighet (oppdatert 2/2/23)

Knollansett (knoller per plante)


Kvalitetsegenskaper ved ulike anvendelser

Verditallene gir uttrykk for kvaliteten ved de ulike bruksområdene. 9 er best kvalitet. 6 er nedre grense for akseptabel kvalitet. - = ikke aktuell/ikke testet. Koketype: A=fastkokende, B=middels melen, C=melen.

Fagforum Potet har som målsetting å bidra til økt verdiskaping for norske poteter, gjennom økt ressursutnyttelse innen forskning, utvikling og rådgivning.

Kontakt

  • Fagforum Potet
  • fagforum@potet.no
  • Borghild Glorvigen (+47 948 67 585) - Pia Heltoft (+47 920 80 939)

Lenker til norske hjemmesider

  • GPS
  • Landbruksdirektoratet
  • Mattilsynet
  • NIBIO
  • Norsk Landbruksrådgiving
  • Norsk Mat (tidligere Matmerk)
  • OFG (www.frukt.no)
  • Plantevernleksikonet NIBIO
  • VIPS

Lenker til potetsider i andre land

  • Danske Kartofler
  • SMAK (Sverige)
  • Svensk Potatis
  • AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board)
  • North Western European Potato Growers (NEPG)
  • National Potato Council (USA)
  • apre (Alliance for Potato Research & Education)
© 2023 Norsk Landbruksrådgiving