GP ekstrastort

Geir Pollestad

Geir Pollestad er landbruks- og matminister, og står for åpningen av Potet 2025.
28. jan. 2025
Per Mollerhagen

Per Møllerhagen

Hvordan utnytte gjødsla bedre? Per har jobbet med potetforskning ved NIBIO Apelsvoll siden 1989. Han har jobbet mye med sortstesting, med ansvar for verdiprøvinga i potet, firmautprøvinger av sorter og dyrkingsmetoder. I tillegg har Per vært engasjert i gjødslingforsøk og samarbeid med YARA, bistått bedrifter som konsulent og foredragsholder i aktuelle temaer. Per leverer har tidligere hatt industrileveranser til HOFF og Kims fra egen gård.
28. jan. 2025
IMG 5920

Arne Vagle

Hvordan utnytte gjødsla bedre? Arne er rådgiver for potet og korn i NLR, med sete på Særheim i Rogaland. Han er sivilagronom i jord- og plantekultur fra NLH på Ås i 1989, og har siden vært rådgiver innenfor korn og potet.
28. jan. 2025
Rolf Einar DSC04989

Rolf Einar Kordal

Hvordan utnytte gjødsla bedre? Rolf Einar er rådgiver i maskinteknikk og presisjonslandbruk, og jobber en del med potet. Han har vokst på en gård i Solør med korn- og potetproduksjon, og er utdannet sivilagronom planter ved NMBU. Rolf Einar har jobbet i NLR siden juni 2022.
28. jan. 2025
Annbjorg Kristoffersen

Annbjørg Kristoffersen

Hvordan utnytte gjødsla bedre? Annbjørg er forsker i NIBIO, avdeling Korn og frøvekster ved NIBIO Apelsvoll. Arbeidsoppgavene til Annbjørg handler i stor grad om gjødslingseffekt av organiske gjødseltyper, næringsforsyning, gjødslingsnormer og gjødslingsstrategier, hovedsakelig til korn. Målet er å oppnå høye avlinger med ønsket kvalitet, uten for store miljøbelastninger for omgivelsene rundt.
28. jan. 2025
Borghild

Borghild Glorvigen

Norsk potetproduksjon inn i framtida. Borghild er fagkoordinator i potet i Norsk Landbruksrådgiving i 75 % av stillingen sin. De resterende 25 % er hun en av to prosjektkoordinatorer i bransjeforumet Fagforum Potet. Hun har en doktorgrad i lagringsråter på potet, og hennes spesialfelt er plantepatologi. Borghild har erfaring fra jobben som potetrådgiver i Solør-Odal, plantevernansvarlig i Felleskjøpet, og fra sitt tidligere virke som statskonsulent i plantevern.
29. jan. 2025
Devi Ahuja

Devi Ahuja

Norsk potetproduksjon og debatt. Devi har jobbet i BAMA i snart 14 år. Hun er produktsjef for poteter og lagringsgrønnsaker.
28. jan. 2025
Hans Arne Krogsti

Hans Arne Krogsti

Norsk potetproduksjon inn i framtida. Til daglig jobber Hans Arne som assisterende poteforedler hos Graminor. Hans Arne har tidligere arbeidet med settepotetomsetning hos Strand Unikorn, og har sin utdanning fra Blæstad, med en master i plantevitenskap fra NMBU. Til daglig jobber jeg som assisterende poteforedler hos Graminor. Vi driver et eget foredlingsprogram for potet tilpasset det norske og nordiske klima. Testing og utvikling av nye norske potetsorter er en viktig del av arbeidet her, samt utprøving av utenlandske sorter.
28. jan. 2025
Leif Johann Rugsland_IMG 0076

Leif Johann Rugsland

Norsk potetproduksjon inn i framtida og debatt. Leif Johann er grønnsaks- og potetprodusent i Tveit i Agder, og leverer til industri. Han har flere verv i ulike lag og utvalg i jordbruket, blant annet i styret i Gartnerhallen og i styringsgruppa til Fagforum Potet. Han er veldig engasjert i bondens økonomi.
28. jan. 2025
Jens Tjentland

Jens Tjentland

Norsk potetproduksjon inn i framtida og debatt. Jens arbeider som seksjonssjef i Landbruksdirektoratet, i avdeling for handel og industri.
28. jan. 2025
Oivind Moen

Øivind Moen

Norsk potetproduksjon inn i framtida og debatt. Øivind er medeier og kommersiell direktør i Grønt Partner AS og Smaken av Grimstad AS. Han har over 30 års erfaring fra næringsmiddelbransjen, bla. Adm. Dir i Findus Norge AS og flere ulike stillinger i Nestlè. Han er lidenskapelig opptatt av god mat og drikke
28. jan. 2025
Morten N Andersen foto J Brun

Morten Andersen

Norsk potetproduksjon inn i framtida. Morten er daglig leder og altmuligmann i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd (GPS).
28. jan. 2025
Anne Ekornholmen Nationen

Anne Ekornholmen

Hvordan øke norsk potetproduksjon? Anne Ekornholmen er politisk redaktør i Nationen, og vil lede debatten om hvordan vi kan øke norsk potetproduksjon (foto: Nationen)
28. jan. 2025
Anne Helen Kalhovd

Anne-Helen Kalhovd

Debatt. Anne-Helen er agrosjef på Maarud fabrikker.
28. jan. 2025
Atle Alexander Olsen

Atle Alexander Olsen

Debatt Atle Alexander er assisterende direktør for frukt og grønt i COOP.
28. jan. 2025
Ulrike Naumann

Ulrike Naumann

Lure løsninger. Ulrike Naumann er produsentkontakt i Tromspotet og har tett samarbeid med produsentene om felles oppfølging av potetproduksjonen – hele året og fra jord til bord. Hun har tidligere jobbet i NIBIO og i NLR.
29. jan. 2025
Per Ivar Berg

Per Ivar Berg

Lure løsninger Per Ivar er potetprodusent i Solør (Innlandet). Han er bosatt i Grue kommune, hvor han dyrker korn og potet. Per Ivar har rundt 330 daa potet, og leverer til Maarud (chips) og BAMA (konsum).
29. jan. 2025
Trond Vistnes

Trond Vistnes

Lure løsninger. Trond er potetprodusent i Randaberg, rett utenfor Stavanger i Rogaland, hvor han bor. Han er 54 år, er godt gift og har 3 voksne barn. I tillegg til poteter driver han med melkeproduksjon, slaktegris og litt korn. Trond dyrker tidligpotetsortene Solist og Colomba.
29. jan. 2025

Torkel Holje

Lure løsninger.
29. jan. 2025
Arne Hermansen

Arne Hermansen

Tørråte og vekstavslutning. Arne er tilbake i jobben med forskning på potetsjukdommer, og da spesielt tørråte. Arne ledet arbeidet med den internasjonale forskerkonferansen i regi av EAPR sommeren 2024.
29. jan. 2025
Lars Bodker

Lars Bødker

Tørråte og vekstavslutning. Lars er landskonsulent for kartofler (poteter) i Danmark, primært ansvarlig for koordinering av Landsforsøgene indenfor kartofler ved SEGES Innovation. Lars arbeider spesielt med utvikling og rådgivning vedrørende integrt planteproduksjon i poteter og plantevern overfor både vekstskiftesykdommer og epidemiske sykdomme i poteter, i tett samarbeid mellom forskning, rådgivning og potetindustri. Lars er sekretær for bransjeorganisasjonen "Danske Kartofler", og er dermed ansvarlig for kommunikasjon mellom potetbransjen og danske myndigheter.
29. jan. 2025
Harry Fordham

Harry Fordham

Tørråte og vekstavslutning. Harry is the Stewardship Agronomy Portfolio Manager for Europe region in Syngenta. He is responsible for practical solutions for growers to use both in the farmyard and the field. He has a farm management background and in his career at Syngenta has developed and rolled out new nozzle technology across much of Europe.  
29. jan. 2025
Kirsten Semb Torresen

Kirsten Semb Tørresen

Tørråte og vekstavslutning. Kirsten er forsker på ugras ved NIBIO Bioteknologi og plantehelse. For tida leder hun "potetpakka" i prosjektet SOLUTIONS, som blant annet ser etter nye løsninger for risdreping i potet. Kirsten ledet hønsehirseprosjektet ECRUSLI (2017-2020). I flere år har NIBIO v/Tørresen jobbet sammen med Norsk Landbruksrådgiving for å finne gode alternative løsninger for bekjempelse av ugras i potet.
29. jan. 2025
Jakob Geipel

Jakob Geipel

Tørråte og vekstavslutning. Jakob er en forsker som er ekspert på sensorer og bruk av satellitter, droner, traktorer og roboter til datafangst i jordbruket. Han jobber bl.a. med multi- og hyperspektral fjernanalyse, bildebehandling og modellering av plantegenskaper med fokus på avlings- og kvalitetsestimering for presisjonsjordbruk. Hans forskningsaktivitet omfatter både fôr-, korn og potetproduksjon.
29. jan. 2025
Manuel Hempel

Manuel Hempel

Vi må snakke om klima og jordhelse. Manuel er utdannet romfartsingeniør, klimaforsker og birøkter. Han jobber for Norce Research i Bergen (er en del av Climate Futures Senteret for Forskningsdrevet Innovasjon), der han undersøker klimarisiko i landbrukssystemer. Matproduksjon er den aktiviteten som er mest avhengig av lokale værforhold, og er mest utsatt for ekstremvær og variasjoner i klimaet. Vi lever i et klima i endring, og dette kommer til å påvirke de globale matsystemene i stor grad. Hvordan har klimaet endret seg de siste 50 årene? Hvordan påvirker endringene oss i Norge? Hvordan kan vi varsle vær flere uker fram i tid? Dette er noen av de spørsmålene han skal gi svar på under presentasjonen sin.
29. jan. 2025
Are Johansen

Are Johansen

Vi må snakke om klima og jordhelse. Are gikk ut fra studieretning Jordfag ved NLH i 1988. Var myrkonsulent i ett år og deretter ansatt på Jordforsk sitt Nord-Norge-kontor til 1998. Siden da har Are jobbet som landbruksrådgiver i Lofoten. Han har lang erfaring i planlegging av drenering, og har også vært vannområdekoordinator i Lofoten og Vesterålen, med fokus på landbruk og miljø. Han prøver å bli pensjonist, men jobber på timebasis for NLR.
29. jan. 2025
Oline Stubsjoen

Oline Stubsjøen

Vi må snakke om klima og jordhelse. Oline er rådgiver Innlandet i NLR for grovfôr og potet, med ansvar for Østerdalen og Gudbrandsdalen. Oline leverte sin master i 2023, hvor hun studerte effekten av å dyrke mandelpotet under fiberduk. Oline holder innlegg sammen med Jenny Heggvold.
29. jan. 2025
Jenny Kristin Heggvold

Jenny Kristin Heggvold

Vi må snakke om klima og jordhelse. Jenny er rådgiver i Norsk landbruksrådgivning, med kontorsted Oppdal, et område med stort behov for vatning. Jenny driver rådgivning innen grovfôr- og potetproduksjon. Hun holder innlegg sammen med Oline Stubsjøen.
29. jan. 2025
Amund Loken

Amund Løken

Vi må snakke om klima og jordhelse. Amund er rådgiver på potet i Innlandet i NLR. Han er 26 år gammel, bosatt i Elverum., og kommer fra gård med settepotetdyrking. Amund har sin bakgrunn fra Blæstad, og begynte i NLR før vekstsesongen i 2023.
29. jan. 2025
Annika Grundt

Annika Grundt

Vi må snakke om klima og jordhelse. Annika er prosjektleder i “Bærekraft som konkurransefortrinn for norsk grøntproduksjon”. Hun er svensk, men har bodd i Norge i 25 år. Startet i grøntsektoren i april 2023, da hun kom fra en jobb som strategisk prosjektleder i Nortura. Annika har bred jobberfaring, med ulike roller innenfor IT, prosjektledelse, konsernutvikling, innovasjon, endringsledelse og bærekraft. Tøff dame, med arbeidserfaring både fra svensk politi og som FN-soldat i utenlandstjeneste. Med erfaring fra egen gårdsdrift og mange år i landbrukssamvirket, har Annika et godt nettverk og god innsikt i landbruksektoren i Norge.
29. jan. 2025
Frank Berndt

Frank Berndt

Vi må snakke om klima og jordhelse. Frank Berndt er utdannet landmand i 1989 og har kjørt plogfri dyrking fra 1995 til i dag. Fra 1989 til 2006 var han selvstendig landmand med svineproduksjon/planteavl. Han var maskinstasjoneier fra 2006 til 2014 med faste forvaltningsavtaler (plogfri dyrkning). Fra 2014 til i dag har han vært driftsleder på en eiendom på 800 ha med planteavl, ved Tønder på Jylland.
29. jan. 2025
Solveig H Jonsen Troms fagtur potet aug2010 054 2

Solveig Haugan Jonsen

Vi må snakke om klima og jordhelse. Solveig har hele sin yrkesaktive karriere jobbet med landbruk. Hun har jobbet med rådgiving for produsenter i Solør-Odal og i Vestfold, på landbrukskontor, i tidligere "forsøksringen" og deretter hos Findus. Solveig er ei engasjert dame med hjerte for landbruket og elghunder. Solveig holder innlegg sammen med Kari Bysveen.
29. jan. 2025
Kari Bysveen

Kari Bysveen

Klima og bærekraft i produksjonen. Kari har jobba med økologisk landbruk siden hun ble uteksaminert ved NLH i 1994. Hun har jobbet i NLR og undervist ved flere jordbruksskoler. De siste åra har hun fordypa seg i fagområdet jord i jobben som rådgiver i NLR Innlandet. Kari holder innlegg sammen med Solveig Haugan Jonsen.
29. jan. 2025