EAPR Triennial Conference er en forskerkonferanse hvor alt handler om poteter. Konferansen blir tradisjonelt arrangert hvert tredje år. Forskere fra hele verden deltar på konferansen, og temaene omfatter så og si alle temaer innen potet som på sikt vil gagne produksjonen. EAPR (European Association of Potato Research) er en forskerorganisasjon for potetforskere og potetbransjen for øvrig.

Neste gang er det Norge og Oslo sin tur, og det er den 22. konferansen i rekken. Arrangementet går av stabelen 7.-12. juli i 2024, på Scandic Fornebu.

Vertlandet for neste konferanse leder styret i EAPR. Vår mann er direktør i NIBIO Bioteknologi og Plantehelse, Arne Hermansen. Han skal styre skuta til den beste EAPR-konferansen noen sinne! Tradisjonen tro fikk Arne Hermansen overbrakt sin presidenthatt i Krakow (Polen) fra daværende president og forsker Jadwiga Śliwka på EAPR-konferansen nå i sommer.

Planlegging av neste konferanse er godt i gang, og det vil komme detaljert informasjon om temaer, foredragsholdere og annet program framover.

> 22nd EAPR TRIENNIAL CONFERENCE | The European Association for Potato Research