ISK Forsoksfelt potet grane 2023
⋅ Potet

Ny sesong, nytt potetår

En ny potetsesong nærmer seg, og når det blir mildere i været er det fint å gjennomføre reparasjoner vedlikehold av maskiner
Nord
KS 090522 LE Dlyslenker pa kant av sekkestativ og gulv
⋅ Etablering

Lysgroing med LED-lys

Forsøk viser samme effekt med LED-lys som med tradisjonelle lysstoffrør.
NLR
Potetcystenematode i aker Foto Bonsak Hammeraas
⋅ Potet

Dugnad mot PCN siden 1955

Så var det denne «potetålen» da. En pest og en plage, men kanskje den viktigste dugnaden vi nordmenn har fått i gang. For dugnad kan vi!
Østlandet
Potet, Grødal, Grøa
⋅ Potet

Nye tørråterasar spreier seg i Norge

Dei siste åra er det oppdaga to nye tørråterasar i Norge. Desse er mykje meir aggressive enn vi er vant til. Den eine av rasane kan vere resistent mot tørråtemiddelet Revus. I Møre og Romsdal har vi vanlegvis klart oss med få tørråtesprøytingar i forhold til andre delar av landet, men den nye situasjonen krev at ein er meir påpasseleg både med forebyggande og kjemiske tiltak.
Midt
20230822 084605
⋅ Potet

Innhøsting under fuktige forhold

Våte forhold ved innhøsting kan være en ekstra utfordring mange møter på denne sesongen.
Østlandet
20220624 085922
⋅ Potet

Sårheling, lagring og potetkvalitet

Potetknollen er ein levande organisme som pustar og som treng omsorg for å oppretthalde den gode kvaliteten den har ved opptak under lagringa. For å oppnå eit godt lagringsresultat er det viktig at lagersjefen har god innsikt i dei faktorane som påverkar potethelsa og kvaliteten.
Østlandet
Foto Jon Olav Forbord DSC 0736
⋅ Potet

Skånsom potethøsting gir god økonomi

Potethøstingen har vært i gang i snart 2 måneder allerede. Men nå starter opptaket av potetene som skal lagres til langt ut på våren neste år.
Østlandet
Bilde1
⋅ Potet

Sølvskurv – biologi og bekjempelse

Sølvskurv opptrer sjelden ved opptak, men kan utvikle seg rask på lager og er et viktig kvalitetsproblem. Noen viktige tiltak finnes dog.
Midt
Risknusing i Oleva
⋅ Potet

Vekstavslutning i potet

Kjemisk eller mekanisk vekstavslutning i potet sikrer riktig knollstørrelse i avlinga. Samtidig forbedres skalltykkelse og lagringsevne.
Østlandet
1 2 3 ... 12