20 april 2023 Lagerbeholdning for poteter 15/4/2023 Siste lagertelling viser ca. 10 prosent mindre matpotet, mens det av industripotet er ca. 20 prosent høyere volum enn på samme tid i 2022 Fagforum Potet
17 april 2023 Optimal sprøyteteknikk for potet og grønnsaker Rådgiverne Jan Karstein Henriksen og Astrid Gissinger gir deg innblikk i sprøyteteknikk i potet og grønnsaker Fagforum Potet
12 april 2023 Vil du bidra til økt bærekraft? Spis mer poteter! Poteter er så næringsrikt og bra for oss og for klima at alle bør spise poteter mer og oftere! Fagforum Potet
23 mars 2023 CropDrive: nytt forskningsprosjekt på fangvekster i gulrot og potet Nytt prosjekt skal se på effekten av fangvekster mot skadegjørere i potet og gulrot Fagforum Potet
15 mars 2023 Smarte lagerløsninger for poteter og grønnsaker Lagrer du poteter eller grønnsaker - eller har planer om å begynne med det? Da kan du ta en kikk på dette webinaret Fagforum Potet
2 januar 2023 Ny Potetskole starter høsten 2023. Søknadsfrist 1/10 Potetskolen et ettårig fagskolestudium med 20 studiepoeng med Fagskolen Innlandet og Norsk Landbruksrådgiving i samarbeid Fagforum Potet
18 desember 2022 Ny genotype av tørråte vil ha stor betydning for tørråtestrategien i 2023 En ny genotype av tørråte, EU43_A1, er funnet i Norge i 2022. Funnet vil ha stor betydning for tørråtestrategien i 2023 Fagforum Potet
14 desember 2022 Nordlys og Undset er nye potetsorter fra Graminor Nordlys er for mat- og skrellepotetmarkedet. Undset egner seg til både matpotet og pommes frites. Fagforum Potet
13 desember 2022 Hvilken sort er din julepotet? De fleste har en mening om hva slags poteter som skal brukes til julemiddagen, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller lutefisk som serveres. Her følger en oversikt over de vanligste potetsortene og deres egenskaper. Fagforum Potet
1 november 2022 Velkommen til Potet 2023! Norsk Landbruksrådgiving inviterer til nasjonal potetkonferanse for åttende gang, 17. - 18. januar. Fagforum Potet
6 oktober 2022 Bedre lagring skal gi norsk potet hele året Målet er å sikre industrien tilgang til gode, norske poteter gjennom hele året. Fagforum Potet
6 oktober 2022 Langsiktig samarbeid for flere og bedre norske poteter Langsiktig arbeid med sortsutvikling, kvalitet, dyrkingsteknikk og lagring har bidratt til å opprettholde norskandelen. Fagforum Potet
5 oktober 2022 3 gode grunner til å velge potet Ta en potet mye oftere enn det du gjør i dag. Det gagner både helsa di og miljøet! Fagforum Potet
5 oktober 2022 Hvordan har du det egentlig? – Du skal jobbe hele tiden. Noe annet er tabu, forteller gårdbruker Mari Henrikke Vandsemb til magasinet Psykisk Helse. Fagforum Potet
16 september 2022 Nanolæring: Unngå skader på potetene under høsting Skånsom behandling av potetene ved opptak er alfa og omega for at potetene skal lagre godt. Fagforum Potet